| 0 yorum ]

Sevtap Sonu,Sevtap Sonu Kimdir,Sevtap Sonu Türküleri,Sevtap Sonu Kaseti,Sevtap Sonu Şarkıları,Sevtap Sonu Parçaları,Sevtap Sonu Türküsü,Sevtap Sonu Albümündeki Türküler
Sevtap Sonu Albümü
Türk Halk Müziğinin yeni seslerinden biri olan Sevtap Sonu çıkardığı yeni albümü kendi adını taşıyan Sevtap Sonu ile müzikmarketlerde ve dijital müzik ortamlarında boy göstermeye başladı.
Yazımızda Türkücünün yeni çıkardığı albümü ve türkücü hakkında bilgileri sevenleri ile paylaşacağız.
Sevtap Sonu Kimdir?
Türk Halk Müzigi sanatcisi olan Sevtap Sonu, 3 Mart 1987 ' de Kahramanmaras' ın Pazarcik ilçesinde doğdu. Halen ailesi ile birlikte Köln şehrinde hayatına devam etmektedir.
Müzigin dışında , eğitimine Almanya Köln Geschwister-Scholl-Realschule ve Köln Üniversitesinde devam ettiği " Sigorta ve finans uzmanlığı " işi ile de ilgilenmektedir.
12 yasindan itibaren Türk Halk Müziği ile yakından ilgilenen Sevtap Sonu; Neşet Ertaş Sabri Uysal, Murat Bahtiyar, Mustafa Onay, Serdal Yayla gibi sanat camiasında söz sahibi hocalardan bağlama, solfej ve nota eğitimi aldı. Ayrıca Köln Anadolu Sanat Merkezi 'nde Halk Müziği konusunda önemli isimlerle birlikte çalışma fırsatı buldu. Türk Halk Müziğinin usta sanatciları ile bir çok kez ayni sahneyi paylasmis olan Sevtap Sonu , sanatsal birikimlerini müzikseverlerle paylaşmak için 2014 yılında Türk Halk Müziği eserlerinden oluşan bir albüm yapma kararı aldı. İlk albümü için Kart'ın Records ile anlaşarak stüdyoya giren Sevtap Sonu, albüm çalışmasına yoğun bir şekilde devam etmektedir.

Sevtap Sonu - Sevtap Sonu Albümü Parçaları:
1. Mektup Yazarım Mektup
2. Kalp Gözün
3. Yar Nerdesin
4. Hayranıyım
5. Sen Elin Olduktan Sonra
6. Keklik İdim Vurdular
7. Leyli Yar
8. Dolanır
9. Yarım Var
10. Ben Yaralı Ceylanım

0 yorum

Yorum Gönder